Киевская Армянская Община 2009-2012

Засідання Ради національних спільнот України (РНСУ)

На фотографії (зліва направо): Відповідальний секретар РНСУ Цельсдорф Лідія Леонардівна (Голова Товариства німців Києва «Відродження-Відергебурт»), голова РНСУ Аванесян Ашот Дадікоєвич (президент ВГО "Національний конгрес України”), член РНСУ Потапов Вячеслав Юрійович (Голова культурно-просвітницького національного товариства "Русское собрание").

У Києві пройшло засідання Ради національних спільнот України. Відбулось обговорення плану роботи Ради на літній період часу: липень-серпень - 2016 року та обговорення питання грантових проектів для подачі до конкурсної комісії при Міністерстві культури України на 2016 рік.

Члени Ради приділили велику увагу питанням видавничої діяльності. Відбулось узгодження деяких питань з оргкомітетом із написання ілюстрованої книги «Історія етносів України». Також, пройшло обговорення питання створення книги-альбому про діяльність громадських об'єднань Ради.

У порядку денному засідання були також розглянуті наступні питання: створення громадської спілки творчих колективів та вокалістів, обговорення подальшої роботи сайту та сторінки Ради у Фейсбуці, обговорення організації літнього дитячого оздоровчого табору, обговорення питання нагородження активних членів Ради та участь представників Ради у проведенні заходів для святкування 25-річчя Незалежності України.

На засіданні президії РНСУ був присутній екс-голова Державного комітету України у справах національностей та релігії Юрій Решетников.

Як раніше повідомлялося, ВГО «Рада національних спільнот України», є найстарішою і найбільш авторитетною серед всеукраїнських громадських організацій, що об'єднує понад 40 громадських організацій і об'єднань національних меншин України. Після ліквідації в 2012 році Державного комітету України у справах національностей та релігії Рада повноправно представляє інтереси національних меншин, як в України, так і за її межами. З січня 2015 року Раду національних спільнот очолює заслужений діяч культури України Ашот Аванесян.

Фотографії: Самвел Азізян

Джерело: www.kievao.com.ua

За матеріалами: www.radaspilnot.org.ua

 
Ближайшие мероприятия общины: