Киевская Армянская Община 2009-2012

Відбулася презентація нової книги письменника і журналіста Григорія Кримчука

КИЇВ. 21 жовтня 2016 року в Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського відбулась презентація книги “Публіцистика”, автором якої є відомий письменник, заслужений журналіст України Григорій Кримчук.

За українською традицією гостей зустрічали хлібом-сіллю на вишитім рушникові, смачними стравами, музикою і співом.


Презентація розпочалася зі вступного слова директора музею Максима Рильського Вікторії Колесник, яка привітала автора із виходом нової книги, в якій він розповідає про своє дитинство, юність, дорослі роки, про реальні події з історії свого життя. 

Григорій Кримчук, охоче відповів на запитання, зачитав уривки зі своєї нової книги “Публіцистика”, яка складається з двох частин: документально-публіцистичного роману “Неформатна журналістика” та публіцистичних виступів в усіх жанрових номінаціях: памфлети, статті, репортажі, нариси, есе, інтерв'ю, та кілька неопублікованих за радянських часів гострих суспільно-політичних матеріалів. Названа публіцистика Григорія Кримчука була віддрукована в українській пресі за часів Незалежності. Остання глава книги присвячена українсько-вірменським дружнім відношенням.

Багато років Григорий Павлович є членом київської вірменознавчої комісії, він є автором історичних нарисів “Вірменський характер як сила нації” та “ Від слави роду до віковічності народу”, які присвячені історії сім'ї всесвітньо відомих архітекторів Бальянів-Данієльянів.


Теплі слова привітання на адресу автора прозвучали від віце-президента ВГО “Національний конгрес вірмен України”, віце-президента ВГО “Рада національних спільнот України”, члена Громадської Ради при МЗС України Єрванда Данієльяна, відомої української поетеси Ніни Бай, письменника і перекладача Сергія Цушко, президента ГО “Центр вірменської культури “Наірі” Віолети Хачатурівни, вчителя вірменської суботньої школи Рузанни Мартиросян та інших учасників заходу.


поетеса Ніна Бай


президент ГО “Центр вірменської культури “Наірі” Віолета Хачатурівна


письменник і перекладача Сергій Цушко та вчителька вірменської школи Рузанна Мартиросян


Музей отримав із рук автора добірку його книг, з особистим автографом.

Організатором даного заходу є Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського, за підтримки Всеукраїнської громадської організації “Національний конгрес вірмен України”.

фоторепортаж Самвела Азізяна

джерело: www.kievao.com.ua

 
Ближайшие мероприятия общины: