Киевская Армянская Община 2009-2012

У Києві відбувся Круглий стіл присвячений Дню Соборності України та 100 річниці проголошення незалежності УНР

КИЇВ. 22 січня 2018 р. в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України(м. Київ), за ініціативи Ради національних спільнот України відбувся Круглий стіл: «Роль та досягнення представників національних спільнот у формуванні першої в новітній історії незалежної Української Держави — Української Народної Республіки», присвячений Дню Соборності України та 100 річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки (УНР), за участю представників державної влади, науковців НАН України, провідних університетів України та керівників національно-культурних громад України.

Перед початком засідання відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського творчого конкурсу “Єдина родина” та нагородження найактивніших членів Ради національних спільнот України державними відзнаками Міністерства Оборони України.




22 січня 2018 року виповнюється чи не найважливіша подія в новітній історії України – 100-річчя проголошення Незалежності Української Держави (Української Народної Республіки) IV-м Універсалом Центральної Ради. Тоді незалежну Україну визнали 42 держави світу, включаючи більшовицьку Росію, яка невдовзі віроломно напала на Україну і знищила молоду УНР.

Під час Круглого столу було обговорено низку важливих тем, присвячених згаданим історичним подіям і наявному досвіду управління та пошуку нових механізмів діяльності національно – культурних спільнот України на загальноукраїнському та регіональному рівнях.

Національні меншини м’яко інтегрувалися в українське суспільство. Українська держава гарантує всім національностям права на збереження їх традиційного розселення і забезпечує існування національно-адміністративних одиниць, бере на себе обов’язок створювати належні умови для розвитку всіх національних мов і культур.

Статус України як, з одного боку, національної держави, а з іншого – поліетнічної, полікультурної, був закріплений в Конституції України 1996 р., де в Преамбулі дається визначення Українського народу як громадян України всіх національностей, тобто в основі такого визначення української нації є як елементи державної нації, так і етнічних націєутворюючих спільнот.

Учасниками круглого столу була прийнята Резолюція, присвячена 100-річниці Незалежності УНР і Дню соборності України, пропонована пропозиція проголосити 22 січня Днем Незалежності та Соборності України святковим днем.





Фотографії Самвела Азізяна
Джерело www.kievao.com.ua

 
Ближайшие мероприятия общины: