Киевская Армянская Община 2009-2012

У Польщі почалася реконструкція вірменського храму. Фоторепортаж.

Інформація про рішення місцевої влади Леско щодо реконструкції будівлі, яка в минулі століття була храмом місцевих вірмен, була опублікована на веб-сторінці Фонду культури та спадщини польських вірмен з посиланням на Підкарпатські Новини_24.

 

Хоча немає документів, що підтверджують перебування вірмен поблизу Леско, місцева усна традиція, що передається з покоління в покоління, говорила про існування вірменської колонії та її храму в попередні століття. Вірмени, що спеціалізувалися на ткацтві, вишивці, ювелірних виробах, зброї, упряжці тощо, а ці райони в Леско існували та розвивались у передроздільній Польщі.

Будинок у так званому районі Планта датується 17-18 століттями (пізніше її відбудували). Підлога була зайнята храмом, зовні з боку подвір’я збереглися фрагменти старого фронтону, характерні для вірменської релігійної архітектури. У будівлях були знайдені різні старі предмети та старі відбитки. Серед іншого було знайдено вірменський хрест.

Більше інформації та фотографій з поточного стану будівлі за адресою: Nowiny_24


російською тут

Інформація про рішення місцевої влади Леско щодо реконструкції будівлі, яка в минулі століття була храмом місцевих вірмен, була опублікована у Підкарпатському Новини_24.
Хоча немає документів, що підтверджують перебування вірмен поблизу Леско, місцева усна традиція, що передається з покоління в покоління, говорила про існування вірменської колонії та її храму в попередні століття. Вірмени, що спеціалізувалися на золотому справі, ткацтві, вишивці, ювелірних виробах, зброї, упряжці тощо, а ці райони в Леско існували та розвивались у передроздільній Польщі.
Будинок у т. Зв Плантація датується 17-18 століттями (пізніше її відбудували). Підлога була зайнята храмом, зовні з боку подвір’я збереглися фрагменти старого фронту, характерні для вірменської релігійної архітектури. У будівлях були знайдені різні старі предмети та старі вІнформація про рішення місцевої влади Леско щодо реконструкції будівлі, яка в минулі століття була храмом місцевих вірмен, була опублікована у Підкарпатському Новини_24.

 

 

 
Ближайшие мероприятия общины: